maandag 23 april 2012

de manier van werken
Op weg naar onze vakantiebestemming, had ik 'allemaal rokjes' van Mme ZsaZsa meegenomen en al eventjes door te bladeren.  Handleidingen lezen en volgen zijn niet mijn sterkste kwaliteiten, maar ik deed mijn best om met aandacht haar uitleg te lezen en te begrijpen.  Helaas, na 5 keer hetzelfde blad te lezen zie ik nog steeds niet voor me hoe ik de 'Engelse naad' toepassen moet.  Het uitproberen deed ik dus niet. (zie tweede foto)

Dat je een stukje moest openlaten om het lintje er te kunnen doorhalen, dat was ik niet vergeten.  Ik had dat stukje dan ook wel 5 keer nagelezen!  Maar toen ik op een eenzame avond aan de slag ging, met een half oog op het naaisel en een half oog op de tv ... zat mijn aandacht niet bij het open laten van het stiksel.  Ik loste het euvel op met een mooi knoopsgat.  Vlieseline om de boel te verstevigen had ik niet bij de hand, dus benutte ik de laatste centimeters blauwe bias die anders in de vuilbak ging belanden. (zie eerste foto)  Geen perfecte afwerking deze keer.

De volgende dag stuurde ik ManLief naar Mertens, hij kocht vele meters bias voor mij en en een half metertje vlieseline, want dit rokje ga ik zeker nog een keertje maken.  Misschien wel met een Engelse naad ... - als er mij iemand eens een demonstratie geeft, of de link naar een foto-handleiding doorstuurt -  maar zeker met een knoopsgat in plaats van een opening in de zijnaad.  Ik vind het namelijk een mooi detail.

4 opmerkingen:

CharlotteDK zei

De Engelse naad is eigenlijk niet zo moeilijk.. je moet 1,5 cm naadwaarde nemen en dan aan de slag gaan.
- Je legt je 2 stofdelen met de averechte kanten op elkaar.
- Je stikt op 0,5 cm een mooie rechte lijn met parallel met de rand.
- Je strijkt je stiksel mooi open.
- Je leg de rechte kanten op elkaar en je stikt op 1 cm van de rand.

(Er staat een klein foutje in het boek van Mme Zsazsa... juist bij deze rok en dus bij de engelse naad)

Hopelijk ben je geholpen?!
Groetjes
CH.

Mme Li zei

@ Charlotte: Dankjewel! Ga dit eerstdaags eens uitproberen. Ik had de opmerking over dat foutje wel gelezen op Mme ZsaZsa haar site, maar had nog niet nagegaan over welke bladzijde het ging.

fieve zei

Ik geloof dat ik dat boekje ook maar eens moet halen!!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.