zondag 9 mei 2010

De uitdaging: de rok

Niet zeker of ik nog de tijd ging vinden (en de goesting) maar op vrijdagavond, op de valreep voor sluitingstijd, toch nog anderhalve meter stof gaan kopen.

's Avonds nog het patroon* netjes overgenomen op de stof en geknipt.  Voor alle zekerheid ook al eens de zijnaden aan elkaar gespeld en de rok gepast.  Ik kreeg de 'rok' over mijn billen en hij zakte niet af, dat zag er al goed uit.
(* Mijn lieve collega L. had donderdag in de les nog het patroon aangepast, waarvoor hartelijke dank!)

Op zaterdagochtend is Manlief met één van de dochters naar 'De gouden schaar' gegaan om een blinde rits en biaislint te halen.  Hij wist niet wat het was, maar uit medelijden met mij en mijn mislukt naaisel ... of was het met de 'moederdag'-gedachte?

Zaterdagavond, bijna bedtijd, zei Manlief 'Zou jij niet aan de polkadotjes beginnen naaien.'  Ik twijfelde.  Mijn gedachten zaten al in dromenland.  Met de nodige aansporing dan toch maar de keuken omgetoverd tot naaiatelier en anderhalf uur later had ik mijn rokje.
Het nachtelijk uur zorgde er wel voor dat ik mijn biaislint (de rode afwerking die bij alle naaisels terugkomt) vergeten ben, maar dan is dat zo.  Ik zorg wel voor een rode handtas of een rode strik in mijn haren.

Tevreden ben ik wel, ook al zat mijn rits er beter in de eerste keer.

Een foto heb ik nog niet genomen, maar die hou ik jullie tegoed.
En bij deze is mijn uitdaging voorbij.

Mijn volgende project is het zsazsa-rokje voor Oontje haar lieve meid.

2 opmerkingen:

Janina Modaal zei

Proficiat!
Ik ben benieuwd naar t resultaat!

mejuffrouw kip zei

klinkt goed. plaats je snel wat fotootjes, ben benieuwd.